KIKÖTŐHELY

bérlésVitorlás kikötő

Érdeklődjön kikötőhelyért
a Balaton legexkluzívabb kikötőjében!

Részletek

Felnőtt oktatás

IMG_8643 (1)

Szerezzen hajóvezetői jogosítványt

vagy fejlessze, frissítse fel meglévő tudását a Kenese Marina-Port Hajós Iskolában!

A Kenese Marina-Port Hajós Iskolában felkészült oktatóktól sajátíthatja el a vitorlázás és motoroshajó vezetés elméleti és gyakorlati tudnivalóit. A szakmai felkészültségünk alapján összeállított és az elmúlt években bizonyítottan sikeres tanterv alapján tapasztalt és jól képzett oktatóktól tanulhatja meg a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati tudnivalóit.

Az Információs és Technológiai Minisztérium által jóváhagyott tanfolyamainkon megtanulhatja a vitorlázás és kisgéphajóvezetés elméletét, gyakorlatát és megszerezheti hajóvezetői jogosítványát, vagy gyakorolhatja és fejlesztheti a már megszerzett, de esetleg megkopott ismereteit, tudását. A gyakorlati oktatásokat kiválóan karbantartott, jól felszerelt, biztonságos és oktatásra különösen alkalmas hajókkal tartjuk.

Kedvtelési célú kisgéphajó-vezető

A belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. Belvízen 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű, vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas kisgéphajó vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges.

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető

A belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezetői képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. 10 m2-es vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetéséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei:

 - Betöltött 17. életév (Gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 18. életév!)

 - Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat)

- Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság (jelentkezési lapon, háziorvostól)

 - Személyi igazolvány alapján kitöltött jelentkezési lap

- Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása, fénymásolata

- Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt szükséges)

- 2 db színes igazolványkép Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 5 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le.

Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv Képzési Igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. A sikeres elméleti vizsga letétele után 18 hónapja van a hallgatónak arra, hogy a gyakorlati vizsgáját is letegye.

A hallgatók a vizsgakérdésekről az Információs és Technológiai Minisztériumnál tudnak tájékozódni. A keresett menüpont(ok) megtalálásában oktatóink természetesen segítséget nyújtanak. A sikeres vizsgát követően a képesítő okmányt a Hajózási hatóság állítja ki.

Felügyeleti szerv neve: Információs és Technológiai Minisztérium Minisztérium Hajózási Hatóság 1138 Budapest, Váci út 188. 

Tematika és vizsgakérdések

A tanfolyamok többnyire 2×3 vagy 3×2 nap időtartamban, 9-18 óra között zajlanak. Az elméleti és gyakorlati órák a mindenkori időjárási körülmények figyelembe vételével kerülnek megtartásra.

  

Hivatásos és szolgálati célú kishajó-vezetői képzéseink

Szolgálati célú kisgéphajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik szolgálati célból fognak kisgéphajót vezetni. Szolgálati célúnak a vízirendészeti, határőrizeti, vám- és pénzügyőri,  katasztrófavédelmi, környezetvédelmi, természetvédelmi, hajózási, vízügyi, vízi-, tűzoltási-, műszaki   mentési, és a honvédelmi célú hajóvezetés minősül. Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas gépi meghajtású hajót nevezzük.

Hivatásos kisgéphajó és vitorlás kishajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik kishajót anyagi ellenszolgáltatás ellenében fognak vezetni. (például: oktatók, szkipperek, vízitaxizók) Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas, gépi meghajtású hajót, vitorlás kishajónak pedig a 20 méter hajótesthossz alatti, vitorlával meghajtott hajót nevezzük.

További információ:

http://navigandum.hu

Nemes Attila: +36.70.940.4255

Kapcsolat

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elsőként értesülhet a Kenese Marina-Port kikötő újdonságairól, a következő versenyekről, a vitorlásiskola tanfolyamairól.