KIKÖTŐHELY

bérlés

Foglalja le kikötőhelyét a Balaton egyik legexkluzívabb kikötőjében!

Részletek

Felnőtt oktatás

IMG_8643 (1)

Szerezzen hajóvezetői jogosítványt

vagy fejlessze, frissítse fel meglévő tudását a Kenese Marina-Port Hajós Iskolában!

A Kenese Marina-Port Hajós Iskolában felkészült oktatóktól sajátíthatja el a vitorlázás és motoroshajó vezetés elméleti és gyakorlati tudnivalóit. A szakmai felkészültségünk alapján összeállított és az elmúlt években bizonyítottan sikeres tanterv alapján tapasztalt és jól képzett oktatóktól tanulhatja meg a vízi közlekedés elméleti és gyakorlati tudnivalóit.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Hatósága által jóváhagyott tanfolyamainkon megtanulhatja a vitorlázás és kisgéphajóvezetés elméletét, gyakorlatát és megszerezheti hajóvezetői jogosítványát, vagy gyakorolhatja és fejlesztheti a már megszerzett, de esetleg megkopott ismereteit, tudását. A gyakorlati oktatásokat kiválóan karbantartott, jól felszerelt, biztonságos és oktatásra különösen alkalmas hajókkal tartjuk.

Kedvtelési célú kisgéphajó-vezető

A belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. Belvízen 7,5 kW-nál nagyobb motorteljesítményű, vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas kisgéphajó vezetéséhez kisgéphajó vezetői engedély szükséges.

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető

A belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezetői képesítés belvízen - beltenger kivételével - kedvtelési céllal közlekedő vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. 10 m2-es vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetéséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei:

 - Betöltött 17. életév (Gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 18. életév!)

 - Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat)

- Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság (jelentkezési lapon, háziorvostól)

 - Személyi igazolvány alapján kitöltött jelentkezési lap

- Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása, fénymásolata

- Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt szükséges)

- 2 db színes igazolványkép Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 5 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le.

Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv Képzési Igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. A sikeres elméleti vizsga letétele után 18 hónapja van a hallgatónak arra, hogy a gyakorlati vizsgáját is letegye.

A hallgatók a vizsgakérdésekről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Hatóság (www.nkh.hu) tudnak tájékozódni. A keresett menüpont(ok) megtalálásában oktatóink természetesen segítséget nyújtanak. A sikeres vizsgát követően a képesítő okmányt a Hajózási hatóság állítja ki.

Felügyeleti szerv neve: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Hatóság 1138 Budapest, Váci út 188. 

Tematika és vizsgakérdések

A tanfolyamok többnyire 2×3 vagy 3×2 nap időtartamban, 9-18 óra között zajlanak. Az elméleti és gyakorlati órák a mindenkori időjárási körülmények figyelembe vételével kerülnek megtartásra.

  

Hivatásos és szolgálati célú kishajó-vezetői képzéseink

Szolgálati célú kisgéphajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik szolgálati célból fognak kisgéphajót vezetni. Szolgálati célúnak a vízirendészeti, határőrizeti, vám- és pénzügyőri,  katasztrófavédelmi, környezetvédelmi, természetvédelmi, hajózási, vízügyi, vízi-, tűzoltási-, műszaki   mentési, és a honvédelmi célú hajóvezetés minősül. Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas gépi meghajtású hajót nevezzük.

Hivatásos kisgéphajó és vitorlás kishajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik kishajót anyagi ellenszolgáltatás ellenében fognak vezetni. (például: oktatók, szkipperek, vízitaxizók) Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas, gépi meghajtású hajót, vitorlás kishajónak pedig a 20 méter hajótesthossz alatti, vitorlával meghajtott hajót nevezzük.

A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei

- Betöltött 18. életév - Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat) - Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság igazolása (listán szereplő orvostól, lehet a Hajóskönyvben) - Kitöltött jelentkezési lap

- Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása - Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt kell)

- Hajós szolgálati könyv

- Szolgálati idő igazolás (hajózási hatóság által leigazolva a Hajóskönyvben)

- Büntetlen előéletet igazoló okirat (erkölcsi bizonyítvány, szolgálati kishajó-vezető esetében nem kell)

- 2 db színes igazolványkép

Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 5 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le. Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. A sikeres elméleti vizsga letétele után 18 hónapja van a hallgatónak arra, hogy a gyakorlati vizsgáját is letegye

A tanfolyamok többnyire 2×3 vagy 3×2 nap időtartamban, 9-18 óra között zajlanak. Az elméleti és gyakorlati órák a mindenkori időjárási körülmények figyelembe vételével kerülnek megtartásra.

Tematika és vizsgakérdések

2018-as vizsgaidőpontok:

Elmélet (Siófok) 2018.04.16

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.04.19

Elmélet (Siófok) 2018.05.28

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.05.31

Elmélet (Siófok) 2018.06.26

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.06.28

Elmélet (Siófok) 2018.07.24

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.07.25

Elmélet (Siófok) 2018.09.03

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.09.06

Elmélet (Siófok) 2018.09.18

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.09.20

Elmélet (Siófok) 2018.10.15

Gyakorlat (Balatonkenese) 2018.10.18

Amennyiben valamelyik vizsgaidőpontban szeretne sikeresen levizsgázni, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy tanfolyam-időpontot ajánlhassunk hozzá!

Képzéseink díjai

További információ:

Nemes Attila: nnattila@gmail.com, +36.70.940.4255

Kapcsolat

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elsőként értesülhet a Kenese Marina-Port kikötő újdonságairól, a következő versenyekről, a vitorlásiskola tanfolyamairól.