KIKÖTŐHELY

bérlésVitorlás kikötő

Érdeklődjön kikötőhelyért
a Balaton legexkluzívabb kikötőjében!

Részletek

Ginop-fejlesztéseink

GINOP-4.1.4-19 pályázat | Kenese Marina Port

A Kenese Marina-Port Zrt.

tulajdonosi köre és a szálláshelyeket működtető vezetőség is elkötelezett az energiahatékony épületüzemeltetés irányban. Korábbi sikeres fejlesztéseink is bizonyítják, hogy a korszerű eszközök beépítése komoly energiamegtakarítást eredményezett ami a működési költségek csökkenését is magával hozta. Ezért is adtuk be támogatási kérelmüket a GINOP-4.1.4-19 pályázati felhívására aminek a keretében a szállodához tartozó Yacht klub energetikai felújítását tűztük ki célul.

A tervezett projektben energiahatékonysági és a korábbi jó tapasztalatokra való tekintettel megújuló energiát hasznosító fejlesztés került kiválasztásra. A kivitelezés előtt elkészült az épület energetikai tanúsítása így az abban szereplő mérőszámok adták a kiindulási alapot a hatékony beavatkozáshoz. Mivel a legtöbb fosszilis energiából előállított hőmennyiség a számítások alapján a födém szerkezet irányába távozott, így nyilván valóvá vált számunkra, hogy először ezt a hiányosságot kell megszüntetni és 176m2 felületen 20 cm kőzetgyapot hőszigetelést kapott utólagosan ez a szerkezet.

A hőveszteség minimalizálása érdekében az épület emeletén kialakított szobákban és a tetőszerkezetbe beépített korszerűtlen nyílászárók helyett a 7/2006-os TNM rendeletnek megfelelő hőátbocsátási tényezőjű nyílászárók kerültek beépítésre 143,8m2 felületen. A hőburok megerősítése mellett a megtermelt hőenergia csökkentésében is előrelépés történt. A régi már rossz hatásfokkal dolgozó gázkazánt korszerű a mai követelményeknek minden szinten eleget tévő 2 db kondenzációs kazán került beépítésre külső hőmérséklet érzékelővel, így a mindenkori időjárásnak megfelelően a legoptimálisabb mennyiségű hőenergia kerül előállításra. Ezek a kazánok biztosítják az épületben felhasznált melegvíz előállításához szükséges energia jelentős részét is. Napos időben köszönhető a vákumcsöves technológiának az épület tetőszerkezetére telepített 3 mezőből álló napkollektoros rendszer is besegít a fosszilis energiamentes HMV előállításban. A hőenergia elosztásában elektronikusan vezérelt szivattyúk veszik ki a szerepüket tovább csökkentve a felesleges energiafelhasználást.

Az ideális fényviszonyokat a hagyományos izzók helyett új LED alapú világító berendezések biztosítják a szobákban és a hozzájuk vezető folyosón egyaránt. A beépített eszközöket műszaki átadás-átvétel keretében a kivitelezőktől üzemeltetésre átvettük és biztosítjuk a folyamatos hőellátást a vendégeink komfortérzetének növelése érdekében.

Az energetikai beavatkozások következtében az épület primer energiaigénye 213,48GJ-al a CO2 kibocsátás 11,34t-val csökken évenként. Az épület besorolása EE-ről BB-re változott.

GINOP-4.1.4-19 pályázat | Kenese Marina Port Balatonkenese

Kapcsolat

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elsőként értesülhet a Kenese Marina-Port kikötő újdonságairól, a következő versenyekről, a vitorlásiskola tanfolyamairól.